03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Även den andra kvarten gick i Dalens favör

24 mars 2019 21:44

Linköping har fått en brant uppförsbacke i kvartsfinalspelet. Dagens match i Umeå slutade 8-5 (3-2, 3-0, 2-3) sedan Linköping släppt i väg Dalen till en 6-2 ledning efter två perioder men ändå lyckats skapa viss nerv i den tredje perioden vid 6-5 med tre minuter kvar. Nu 2-0 i matcher för Dalen.

Linköping ville minimera misstagen i dagens match då det var det som fällde laget i match 1. Men tyvärr var det även i denna match några sekvenser där Linköpingsspelarna slarvade vilket ett lag som Dalen är experter på att utnyttja.

Linköping öppnade på nytt bäst

Det började dock bra när Oskar Seth satte 1-0 efter drygt fem minuter och Linköping var även i denna match bäst i inledningen. Men Dalen kom in mer och mer i matchen och under en treminutersperiod (13:23-16:25) rasslade det inte mindre än tre gånger bakom Robin Laakso i Linköpingsmålet och som vanligt var det omställningar det handlade om sedan någon eller några Linköpingsspelare inte kommit hem tillräckligt snabbt. Linköping fick dock med sig ett lite turligt mål i slutsekunderna av första perioden och 3-2 kändes i det läget helt OK.

Andra blev en uppvisning i kontringar

Mittperioden var inte Linköpings. Så fort Linköping flyttade upp spelet kunde hemmalaget satsa påp sina sylvassa kontringar. Inte mindre än tre gånger i andra så lyckades Dalen sätta mål på sina omställningar samtidigt som Linköping hade väldigt svårt att skapa klara målchanser. 6-2 inför tredje kändes tufft...

Ett bra Linköping i tredje

Samtidigt som Dalen möjligen slappnade av lite så kom Linköping ut bra i tredje. Linköpingstränaren vaskade om stort och bl.a. kom Andreas Blom in i målet (även om Laakso inte kunde lastas för baklängesmålen) och unge backen Filip Samuelsson fick chansen. Båda var duktiga och Linköping fick upp ångan. Oskar Seth satte 6-3 redan efter 37 sekunder, Adam Zetterström gjorde 6-4 efter 4:39. Efter målet stod matchen och vägde men det var Linköping som nu drev matchen.

Spänning i slutet

Med tanke på underläget mål och spelmässigt efter 40 minuter så stod Linköping för något bra när man fick nerv i denna match. Med knappt tre minuter kvar reducerade nämligen Simon Palmén till 6-5 och Dalen var i gungning. Men istället för Linköpingspress så blev ett backmisstag dyrbart då Dalen kunde göra 7-5 med mindre än två minuter kvar vilket blev matchavgörande. 8-5 kom sedan i tom bur och dessutom hann Dalen med att få en straff i slutsekunderna som Blom räddade.

Dalen i förarsätet

Därmed leder Dalen med 2-0 i matcher inför tisdagens match i Linköpings Sporthall. Men de som sett de båda första kvartsfinalerna inser snabbt att Linköping har stora chanser att studsa tillbaka i denna matchserie.