Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför kvartsfinal 2 med Fredrik Nyholm

18 mars 2018 07:39
SSL HERR

Högintressant - I kväll 18:00 spelas andra kvartsfinalmatchen mellan Linköping och Växjö i Fortnox Arena. Linköping har tack vare hemmavinsten i match 1 nu satt ordentlig press på Växjö som nu behöver svara. Vi tog ett snack med Fredrik Nyholm som var en av de allra bästa på planen i match 1.


Linköping har 1-0 i matcher mot Växjö efter en perfekt genomförd hemmamatch där i princip alla Linköpingsspelare höjde sig en nivå jämfört med grundseriespelet. Alla förstår dock att denna matchserie endast är i sin linda och kvällens match blir en tydlig vägvisare.

-Jag tycker vi spelade väldigt stabilt i första matchen och dessutom lyckades vi hålla fokus på rätt saker och följa den plan vi hade bestämt innan match. För egen del tycker jag också att jag gjorde en av mina bättre matcher, framförallt med boll på offensiv planhalva, säger Fredrik Nyholm som kom ut med bollen ur de flesta närkamperna med Växjöspelarna i match 1.

Du spelar med Jendrisak och Fritzell – hur är det?

-I början var det faktiskt rätt svårt då ”Gurra” och Matej spelar ett mycket rakare spel än vad jag är van vid, men nu har jag hittat mer och mer rätt. Annars är det Kakan (Anton Karlsson) som styr mig mest på planen från sin backposition. Vår formation är bra på att skapa trycket i anfallszon och det vill vi fortsätta med.

Känslan är att du växt mer och mer i Linköpingströjan under din debutsäsong

-Jag kom snabbt in i gruppen och så, men jag var rejält sliten i början då den höga dosen träning Linköping har var en rejäl förändring för mig. Men nu känner jag att jag har önskat matchtempo och har utvecklats på alla sätt under säsongens gång.

Vad tror du om matchbilden i Fortnox?

-Jag tror Växjö önskar en annan matchbild än senast. De vill nog få till ett spel som går mer fram och tillbaka med mycket närkampsspel.

Vad ser du som nycklarna för Linköpings del i kväll?

-Det är väl lite tråkiga svar man det handlar om att vi måste vara extremt noggranna och sen fokusera på att följa det vi bestämmer inför matchen.

Läget i laget Linköping:

Jesper Alm saknas hela slutspelet på grund av ett brutet ben i handen, annars är alla klara för match. Samma lag som i match 1 med andra ord.

Matchstart 18:00 Växjö – Linköping Fortnox Arena – du ser matchen på SSLplay