Drömöppning gav Linköping övertag mot Växjö

15 mars 2018 22:43
SSL HERR

Efter endast 33 sekunder tryckte Matej Jendrisak in 1-0 och det satte tonen I hela den första kvartsfinalen mellan Linköping och Växjö. Linköping kunde efter målet föra matchen och till slut vinna med klara 6-3 (1-0, 2-1, 3-2) hemma i Sporthallen.

-Det är riktigt jäkla skönt och det är så viktigt att vi vinner första matchen här hemma, sa en av matchens bästa spelare Oskar Hovlund en stund efter slutsignalen

Första perioden ägde Linköping till stora delar och Växjö var väldigt tillbakadraget i sitt försvar. Visst stack smålänningarna upp ibland men Linköping kunde välförtjänt leda med 1-0 efter 20 spelade minuter.

-I dag visade vi upp ett helt annat spel och beslutsamhet från start. Vi har haft det lite tungt i inledningen av matcherna mot topplagen den här säsongen, men i kväll visade vi direkt att vi ville föra matchen, fortsätter Hovlund.

Även andra perioden började på bästa sätt. Joel Dagman pricksköt 2-0 efter 1.30 och mitt i perioden utökade Gustav Fritzell till 3-0. I detta läge spelade Linköping riktigt bra och koncentrerat. Men Växjö fick till slut hål på en storspelande Robin Laakso när knappt tre minuter återstod av mittperioden. Målet innebar en liten förändring i matchbilden.

-Vi började slarva en del och möjligen slappnade vi av lite samtidigt som Växjö hade mycket högre press i andra och tredje perioden, kommenterar Oskar att Växjö kom mer in i matchen mot slutet av andra perioden.

Tredje perioden blev mer ryckig på grund av utvisningar men det var Linköping som visade mest kyla i avsluten något backen Eric Björk visade vid sin soloraid som gav 4-1. Ett par minuter senare kunde Felix Lanver öka på till 5-1 (mycket vackert framspelad av Oskar Hovlund) vilket kändes matchavgörande.

-Jag är nöjd med min insats idag, det har gått lite trögt på sistone men i kväll känns det som det lossande både för mig och laget, sa Oskar Hovlund.

Andra hälften av tredje blev upphackad då det var mycket frustration från Växjös sida och domarna fick ligga i. Växjö kunde göra två mål i slutet (båda med plockad målvakt) men då Linköping och Jendrisak stack i mellan med ytterligare ett hemmamål blev det aldrig nerv i matchen. Slut och klara 6-3 till Linköping.

-I tredje blir det väldigt mycket fram och tillbaka och ingen riktig struktur. Men jag tycker att vi har bra koll på dom och de lyckas inte skapa någon riktig press på oss ,fortsätter Hovlund d.y.

Match 1 av 7 gick alltså till Linköping och nu flyttar kvartsfinalspelet till Växjö och Fortknox Arena på söndag.

-Ja då lär Växjö vara revanschsugna och jag gissar att dom då kommer att sätta högre press på oss från start, siar Oskar Hovlund inför söndagens drabbning.

Nästa hemmamatch spelas på tisdag kl 19:00 i Sporthallen.