Uddamålsvinst borta mot Örebro

18 november 2018 15:40

Linköping vann planenligt borta mot bottenlaget Örebro med 6-5 (2-1, 3-1, 1-3) vilket betyder tre viktiga poäng in på kontot inför det stundande VM-uppehållet. Men den tempofattiga matchen blev onödigt nervös och Örebro var nära att komma i kapp i slutminuterna.

Bortamatchen mot Örebro var långt i från en perfekt match av Linköping eller en enkel seger heller för den delen trots att man var det klart bästa laget. Linköping stod för en tempoökning i mitten av andra perioden vilket resulterade i att man gick från 2-3 till en 2-5 ledning vilket till slut räckte för att hålla undan till vinst när Örebro smög närmare i slutet av matchen.

Seg inledning

Det blixtrade inte direkt i första perioden och känslan var aningen avslagen inför lite fler än 300 personer i Idrottshuset. Linköping ägde mycket boll och Örebro satsade på omställningar vilket också skapade en del farligheter. Linköping gjorde 0-1 (Simon Palmén) och 0-2 (Marcus Berglund) innan Örebro rundade av den första perioden med sitt 1-2 mål.

Något hände mitt i matchen

Mittperioden inleddes exakt som de första 20 minuterna i ett sävligt tempo. Lagen gjorde då varsitt mål (Jesper Alm för Linköping). Men mitt i perioden gasade plötsligen Linköping på vilket resulterade i två snabba mål. Max Wahlgren och Adam Zetterström var målskyttarna vilket innebar en 5-2 ledning för Linköping inför tredje.

Målskytten Zetterström var inte alls nöjd med tempot i dagens match.

-Nej, det var segt i princip hela matchen undantaget de sista 10 minuterna av andra. Örebros chans i en sådan här match är att dra ned på tempot och i dag var vi inte alls tillräckligt bra på att dra upp farten och då blir matchen så här tråkig.

Avvaktande start även på tredje

Men farten från andra perioden följde inte med till tredje utan nu var det lusiga tempot tillbaka. Örebro reducerade till 3-5 och fick häng men då kunde Adam Zetterström (en av de lite piggare Linköpingsspelarna) med sitt andra mål göra viktiga 3-6 som gjorde att avståndet behölls. Men Örebro spelade på chans i slutet och tack vare två sena reduceringar levde matchen ända in i slutet. Med minuten kvar i Idrottshuset var det spänt i Linköpingslägret och den så säkra ledningen såg ut att kunna förloras, men det redde ut sig och vinsten säkrades.

-Det känns som vi har full koll på dem men när de börjar skicka in bollar framför mål i slutet på vinst och förlust så blir det ju som alltid lite nervöst. Men jag tycker vi vinner välförtjänt, sa Zetterström om den nerviga avslutningen.

Linköping med i toppen

Tack vare segern är Linköping med i racet om topplaceringarna nu när Superligan tar ett längre VM-uppehåll.

-Vi får ändå vara nöjda med det vi presterat så här långt även om dagens match inte var någon höjdare. Vi stod upp bra mot både Falun och Storvreta vilket var bra värdemästare. Nu får vi fokusera hårt på träningen under uppehållet och komma ännu starkare efter VM, avslutar Zetterström.