05 Apr 1 match

Positiva tecken trots förlust mot Dalen

12 februari 2018 11:50
SSL HERR

Linköping förlorade borta mot Dalen i en match där avgörandet kom sent i matchen på en Dalenklassiker. Slutresultatet blev 5-4 (0-1, 4-3, 1-0) där ett brandskattat Linköping stod dock upp bra och segern inte var långt borta.

Linköping åkte till Umeå utan flera ordinarie spelare (backarna Anton Karlsson och Oskar Hovlund samt centern Oskar Seth saknades alla) även tillbakaflyttade Adam Zetterström tvingades tacka nej. Dessutom så var landslagsspelarna Joel Dagman och Matej Jendrisak osäkra till spel in i det sista. Med dessa förutsättningar gjorde Linköping en stark insats i Umeå där flera spelare som normalt inte får mycket speltid nu stod upp bra och visade att de håller hög SSL-klass.

Första perioden var aningen trevande och det enda målet kom i slutet från Matej Jendrisaks klubba.

Mittperiodens första halva blev däremot sprakande. Dalen vände till 2-1 direkt (1-1 efter 0:36 och 2-1 efter 1:21) mot ett passivt Linköping. Men Linköping vaknade och lyckades vända matchen med tre snabba mål inom loppet av drygt sex minuter. 2-2 Martin Karlsson, 2-3 Matej Jendrisak och 2-4 Fredrik Nyholm. Men på nytt svängde det i andra perioden. Dalen stod för två mål och resultatet var 4-4 inför tredje.

Tredjeperioden blev nervös, jämn och oviss. Perioden rullade på utan mål och avgörande 5-4 målet föll med knappt fem minuter kvar. Felix Lanver hade ett gyllene läge att ge Linköping ledningen men skottet resulterade inte och istället lyckades Dalen direkt ställa om och Jonas Svahn rann genom och fastställde slutresultatet. Linköping saknade förvisso inte chanser att utjämna med plockad målvakt men denna gång räckte det inte.

På onsdag (14/2) väntar ny bortamatch. Då är det Solnahallen och nedflyttningshotade AIK som gäller. På söndag 18/2 är det äntligen hemmamatch igen då just nu avhängda Team Thorengruppen kommer till Sporthallen.