Linköping gav inte AIK någon chans

22 oktober 2017 22:01
SSL HERR

Linköping anförda av centergiganten Matej Jendrisak vann hemma mot AIK med solklara 9-3 (1-0, 5-3, 3-0) och Linköping placerar sig nu fyra i SSL-tabellen och dessutom är laget näst målfarligast i ligan.

Linköping hade tre vinster och tre förluster inför AIK matchen så behovet av en hemmavinst var stort för att haka på toppen i tabellen. Och Linköping svarade upp med en mycket gedigen hemmamatch och var i princip aldrig hotade av ett för dagen blekt AIK.

Med fem mål i mittperioden så punkterade Linköping hemmamatchen och spänningen uteblev helt. Med ett stabilt målvaktsspel av Robin Laakso, ett försvar som hade bra koll på AIK:s offensiva spetsar och ett anfallsspel där alla spelare var ett hot, så var segern definitivt frukten av ett bra kollektiv.

Det stod dock 1-0 efter en period, men Linköping lät inte AIK sticka upp speciellt mycket och känslan var att Linköping hade bra kontroll på händelserna.

Mittperioden blev händelserik med inte mindre än nio mål. Och trots att AIK svarade målmässigt några gånger så var hemmalaget hela tiden i förarsätet och med en 6-3 ledning inför sista 20 minuterna var det inte mycket som talade för AIK.

Linköping spelade av slutperioden effektivt och när Matej Jendrisak satte 7-3 med mindre än fem minuter kvar så var det självklart helt avgjort. Linköping hann också peta in två bollar fram till slutresultatet 9-3.

Linköpingspoäng: Matej Jendrisak 5 (2 mål + 3 assist), Felix Lanver 3 (2+1), Gustav Fritzell 3 (2+1), Adam Zetterström 2 (1+1), Johannes Jokinen 2 (1+1), Eric Björk 1 (1+0), Martin Karlsson 1 (0+1), Anton Karlsson 1 (0+1).