Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Martin Laakso är Linköpings nye assisterande coach

12 december 2017 12:48
SSL HERR

De som följt Linköping på senare tid har förmodligen redan sett att Martin Laakso (bakom fystränare Kryckan Norwald på bilden) nu finns på bänken bredvid huvudtränaren Johan Astbrant i Superligaspelet.


Martin Laakso (brorsa till Superligamålvakten Robin) inledde säsongen som assisterande coach för Linköping FBC i division 1. Behovet av en assisterande tränare har dock funnits efter det att Andreas Harnesk och Linköping skiljdes åt. Klubben har nu hittat en bra lösning då Martin flyttades upp till Superligalaget sedan en dryg månad tillbaka.

-Martin var absolut redo för ett större ansvar och han har redan bidragit med värdefulla ideér som gett direkta resultat i våra matcher. Att det nu finns två ögon till under matcherna gör allt mycket lättare, kommenterar Linköpingstränaren Johan Astbrant.

Martin som pluggar statistik och dataanalys försåg redan förra säsongen Linköpings SSL-lag med statistik från läktaren. Men nu är situationen lite annorlunda.

-Ja, nu finns jag på bänken även om mitt fortsatta huvudspår är att förse ”Asta” med statistik som vi kan använda för analyser. Men utöver det så agerar jag bollplank till ”Asta” under matcherna och förhoppningsvis kan jag komma med en del uppslag som vi kan använda, säger Martin själv om sin nya roll.

Du har en bakgrund som både spelare och assisterande tränare med Köping i division 1, men vad har du för tankar runt framtida tränarroller?

-Jag har nog inte riktigt tänkt så, utan innebandyn är och har alltid varit en stor del av mitt liv. Det enda jag vet i nuläget är att jag vill hålla på med innebandy även framöver, men jag har ännu inget konkret mål uppsatt utan jag tar en sak i taget.

Jag har från flera håll hört kommentaren att du är en rolig prick som sprider glädje i gruppen. Kommentar!

-Jo, jag är en sån som gillar att sitta och surra på bussen på väg till bortamatcher. Humor är viktigt men sen kan det säkert bli för mycket prat från mig för en del, så det gäller att balansera det lite.

För Linköping och Martin Laakso väntar nu dubbla hemmamatcher denna vecka. Onsdag är det Höllviken klockan 18:30 och på söndag kl 16:00 kommer Pixbo till Sporthallen