Andra raka segern för damerna

29 oktober 2017 17:46
SSL Dam

Det blev till slut en säker seger mot Warberg, efter att ha lett med 5-0 lät Linköping gästerna komma närmare till 5-3 innan Julia Sidklev Persson satte spiken i kistan med 6-3. 3 viktiga poäng som tog LIBK upp på slutspelsplats.

Linköping rivstartade dagens match mot Warberg, och hade redan efter 29 sekunders spel tagit ledningen med 1-0. Man fortsatte i högt tempo och visade både självförtroende och energi i spelet, till skillnad från gästerna som inte alls kom in i matchen som de önskat.

Linköping dominerade hela första perioden, där den nyligen sammansatta offensiva trion med Julia Sidklev Persson, Anna Wiman och Amanda Ljunggren bidrog med 3 mål och stundtals bländande spel. En ledning med 3-0 i paus, vilket nog gästerna inte var helt nöjda med. De laddade om i paus, kom ut med mer energi i andra perioden och lyckades få press på Linköping. Men istället var det hemmalaget som kunde få in tunga 4-0 och 5-0 innan Warbergs målskytte kom igång. Och som det kom igång! 2 mål fick de in under periodens sista minuter, efter att Linköping verkat lite bekväma med sin ledning och hamnat på hälarna i försvaret.

Även i inledningen på tredje perioden var det Warberg som inledde med mest energi, hög press och mycket chansbollar in mot mål. Elin Rosen i Linköpings-målet visade sig värdig sin plats i U19-landslaget och höll tätt i 10 minuter innan Warberg kunde få in ytterligare en reducering till 5-3.

Därefter befarades en stor anstormning från gästerna, men istället tuffade Linköping till sig igen, började vinna fler närkamper och hålla i bollen och spela med lugn och självförtroende. Warberg kom aldrig närmare, utan istället kunde Julia Sidklev Persson slå spiken i kistan och göra 6-3 i matchens sista minut.

Viktiga poäng in på kontot och många goda prestationer i hemmalaget, där Hanna Garman välförtjänt prisades som matchens lirare. En annan som stod för en härlig prestation är tidigare nämnda Julia Sidklev Persson, som stod för tre mål. Hon kommenterar matchen så här i Corren: – Jag gör egentligen inte en jättebra match men jag spelar med bra spelare som ger mig ytor och lägen att göra mål. Vi har bra spel i vår femma. I tredje perioden är det mest en kamp. De pressar på och då öppnade det upp sig för kontringen som ledde till sista målet, avslutar hattrick-skytten.