Vinst mot Växjö i omstarten

15 december 2018 22:27

Linköping fick en fin start efter VM-uppehållet. Slutresultatet blev 4-2 detta efter en rivstart och hemmaledning 3-0 efter första perioden. Växjö jobbade sig in i matchen en aning men Linköpingssegern var aldrig hotad. 1-9 förlusten i seriepremiären är därmed utraderad...

Felix Lanver gjorde 1-0 redan efter 1.53 på ett snärtigt skott på halvdistans och efter det släppte aldrig Linköping greppet om matchen. VM-aktuelle Simon Palmén hittade fram till Oskar Seth på bortre stolpen till 2-0. 3-0 gjorde Simon själv sedan Växjöförsvaret gått bort sig rejält.

Växjö kröp närmare i början av andra (3-1) men Linköping spelade stabilt och mitt i matchen gjorde en annan VM-lirare - Matej Jendrisak 4-1 framspelad av Lanver.

Växjö och coach Nordén tog tidig time-out i tredje perioden men det hjälpte föga. Närmre än 4-2 kom inte smålänningarna och Linköping fick en smakstart efter uppehållet. Urstarkt försvar och ett riktigt tätt målvaktsspel av Robin Laakso bärgade tre poäng till Linköping.

Vinsten gjorde att Linköping nu skuggar toppduon Falun och Storvreta (en poäng efter med en match mer spelad). På tur för Linköping står Jönköping borta fredagen den 21/12. Det kan bli en riktigt trevlig vår med Linköpingsögon sett! Så kom igen och ge laget det stöd de förtjänar.