Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Träningsmatcher på ingång för Linköpings SSL-herrar

18 juli 2018 09:03
SSL herr

Superligapremiären är om två månader och träningsmatcherna för Linköping är lite mer än två veckor bort. Första chanserna att spana in laget är i början av augusti då SSL-nykomlingen Kalmarsund med Kim Nilsson i spetsen (om han är kry efter operation) kommer till Sporthallen för sedvanliga dubbelmöten.


Linköping SSL-herrar som redan spelat Bohemia Trophy i Tjeckien (förlust i semifinal mot Dalen) går mot en väldigt intressant säsong. Många fans är såklart nyfikna på var laget står och också få följa våra högklassiga nyförvärv (bland annat landslagets Simon Palmén och poängkungen Max Wahlgren) in action för första gången i Linköpingströjan.

Försäsongen bjuder sedan på fler spännande värdemätare:

  • 3 aug (fredag) Linköping-Kalmarsund (SSL) - Linköpings Sporthall
  • 4 aug (lördag) Linköping-Kalmarsund (SSL)- Linköpings Sporthall
  • 12 aug (söndag) Linköping-Örebro (SSL)- Linköpings Sporthall
  • 17 aug (fredag) EräViikingit-Linköping - Finland
  • 19 aug (söndag) Westend Indians-Linköping - Finland
  • 8 sep (lördag) Jönköping (SSL)-Linköping – Jönköping Idrottshus
  • 14 sep (fredag) Linköping-AIK (allsvenskan)- Linköpings Sporthall

Linköpingstränaren Johan Astbrant ger sin syn på försäsongsmatcherna.

Kalmarsund brukar ju komma till Sporthallen i augusti. Skillnaden nu är att de spelar i SSL, vad betyder det?

-Det blir en bra start och värdemätare för oss och dem. Kalmarsund är ett bra lag som dessutom förstärkt med bland annat Kevin Björkström och de kan säkert gå bra i SSL om de får till en bra start på säsongen. Deras försäsong blir nog extra viktig för att få med sig bra resultat in till SSL-premiären så det kan säkert bli lite adrenalin redan när vi möts.

Sen bär det av till Finland enligt ett beprövat koncept och möte med två finska topplag – tankar runt resan och dessa möten?

-Finlandsresan har verkligen blivit det vi bygger upp vår försäsong runt. Det är då vi testar vårt spel fullt ut för första gången och det är då vi får chansen att svetsa samman gruppen under några dagar tillsammans. Det är mycket positivt som kommer ut från resan dit, vi får möta två riktigt bra finska lag som lär ge oss lite nya influenser som man kan väva in i vårt spel. Som det ser ut nu åker samtliga spelare med till Finland så det ska bli riktigt kul och nyttigt.

Ni möter inget av de förmodade svenska topplagen under försäsongen – en tanke eller slump?

-Det är nog lite båda delarna. Vi har verkligen jobbat på ett möte med Mullsjö men utan att lyckats hitta ett bra datum för båda. Vi valde bort Sibylla games i Växjö och sen vill man ju helst inte resa allt för långt under försäsongen. Så det är en del olika faktorer som spelat in i hur matchschemat lagts.

Så är din tro att dessa matcher gör er väl förberedda inför Superligapremiären borta mot Växjö 19 september?

-Vi siktar fortfarande på att få till en match sista helgen i augusti för att det ska vara helt optimalt, men där har vi inget klart ännu. Inför den här säsongen tänker jag annars lite annorlunda med försäsongsmatcherna då jag vill få fram de tilltänkta formationerna så fort som möjligt. De senaste säsongerna har det funnits träningsmatcher där spelare har fått chansen att visa upp sig. Men i år vill jag inte offra träningsmatcher på det utan nu ger vi järnet direkt och spelar med de spelare jag i nuläget anser ska finnas med i SSL-premiären.

Notera: Linköpings första hemmamatch i Superligan spelas i Linköpings Sporthall söndagen den 23 september mot Jönköpings IK.