Förlust mot JIK

15 oktober 2017 18:20
SSL Dam

Ett starkt driv i spelet hos gästerna, kombinerat med ett hemmalag som kom lite fel in i matchen och inte fick utdelning på lägena renderade i förlust 5-8 för damerna idag.

Det började dåligt för damerna i Sporthallen idag, med underläge 0-3 redan efter 10 minuter. Gästerna Jönköping var hetare in i matchen, vann de flesta närkamper och löpdueller i perioden även om Linköping kom igång de också mot slutet och kunde få in 2-3 innan paus. Tidigt i andra perioden kunde sedan Malin Gustafsson kvittera till 3-3, genom att för andra gången idag kämpa och peta in en retur. Men sedan tog det stopp igen för hemmalaget. Jönköping gick ifrån till 3-5 och sedan kom Linköping aldrig ikapp, även om man periodvis spelade upp sig rejält. Ett imponerande driv i spelet hos gästerna, och ett hemmalag som kom lite fel in i matchen och inte fick utdelning på lägena renderade i förlust 5-8 för LIBK. I och med det gick man även miste om tunga poäng, då både Dalen och Sirius tog poäng och gick förbi i tabellen. Nu väntar ny träningsvecka och sedan tre viktiga matcher innan vi tar uppehåll för VM-spel; Dalen, Warberg och Sirius, där varje match innebär viktiga poäng på spel. Nästa chans att se damerna hemma blir den 29 oktober klockan 13.00 i Folkungahallen när Warberg kommer på besök. Vi ses då!