Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Höllviken kl 18:30 i kväll - "Måste skapa kaos"

13 december 2017 11:09
SSL HERR

Linköping har gått från klarhet till klarhet på slutet. Stark seger senast borta mot Mullsjö och nu har laget fem vinster på de sex senaste matcherna. Men nu väntar ett lag som snuvade Linköping på poäng i förra mötet.


Mot Mullsjö visade återigen Linköping sin styrka i tredjeperioden då man inom en fyraminutersperiod vände underläge 4-5 till ledning 7-5. Det är självklart en trygghet att laget känner sig starka i avslutningsperioden.

Många Linköpingsspelare fortsätter att producera rikligt med poäng och både Gustav Fritzell (31 poäng) och Matej Jendrisak (29 p) visar storform. Duon Martin Karlsson och Felix Lanver har grym kemi samtidigt som målvaktsspelet (oavsett om Robin Laakso eller Jonas Gustafsson står) och försvarsspelet är tätt. Linköping har gjort tredje mest mål i SSL samtidigt som bara fyra lag släppt in färre mål.

Men mot Höllviken på bortaplan i oktober blev det förlust. Efter en riktigt svag mittperiod där Höllviken gick ifrån till en 4-1 ledning blev sedan slutresultatet 5-4 till skåningarna.

-Vi har revansch att utkräva efter en extremt svag insats mot Höllviken på bortaplan. Vi måste skapa kaos, vara intensiva och varje spelare ska vara som en terrier på varje boll, säger Linköpingstränaren Johan Astbrant inför matchen.

Läget i laget: Oskar Hovlund som ju var inblandad i en omtalad busskrasch förra veckan är osäker till spel då han är småkrasslig och kommer att testas på uppvärmningen i kväll!

Motståndarkollen Höllviken: Höllviken har inte spelat match sen den 3 december men då vann man å andra sidan årets viktigaste match – skånederbyt mot Helsingborg. Höllviken gick in till tredje perioden med ett 0-3 underläge men lyckades kvittera till 4-4 med sju sekunder kvar (Wilhelmsson) och sedan fixade man dessutom segern i förlängningen. Moralisk viktig för ett Höllviken som gått bra i årets SSL och just nu är man första lag utanför slutspelsplatserna. Innan matchen mot FCH så vann man dessutom borta mot Pixbo så laget har bra form. Höllviken är ett lag med väldigt tydlig spets. Pontus Karlsson- Martell och Johannes Wilhelmsson känner de flesta till efter några år i SSL. Men denna säsong är ändå Christoffer Andersson poängbäst så här långt. Christoffer som förutom målfarligheten utmärker sig med sin längd och räckvidd har gjort lika mycket poäng som vår egen poängkung Fritzell (31 poäng var vilket betyder fyra och femma i poängligan). Att Höllviken är ett av blott fyra lag (Växjö, Thorengruppen och Helsingborg är de övriga) som inte Linköping tagit poäng mot denna säsong är självklart en extra morot för hemmalaget.