Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Även Gustav Fritzell spelar VM-kval med Sverige

29 januari 2018 16:00
SSL HERR

Roliga nyheter! Joel Dagman får sällskap av Gustav Fritzell i det svenska landslaget inför det stundande VM-kvalet i Slovakien. -Ja, jag har precis fått reda på att jag ska åka med, säger en mycket glad Gustav Fritzell.


Gustav Fritzell som öser in poäng i Superligan får nu chansen att återigen dra på sig den blågula tröjan efter ett återbud. Förbundskapten Mikael Hill valde alltså Gustav Fritzell i den stenhårda konkurrens som råder på vänsterforwardsplatsen.

-Hill kontaktade mig och det är självklart väldigt roligt att få vara med i landslaget igen. Det var kul och utvecklande förra gången så nu gäller det bara att hinna packa väskan, säger Gurra om uttagningen.

Du har varit stekhet nu på slutet med inte mindre än 11 poäng (!) på de två senaste Superligamatcherna. Kan du ta med dig denna hysteriska poängform till Slovakien tror du?

-Ja jag hoppas målformen sitter i och det är alltid skönt när man känner sig i form. Då behöver man inte fundera så mycket när lägena dyker upp utan det går på instinkt.

Du gjorde landslagsdebut för några månader sedan – vad innebär det nu att debuten är avklarad och du nu får återkomma i det svenska laget?

-Det är klart att det blir lite skillnad. När jag blev uttagen första gången såg jag det som en ren bonus. Denna gång känner jag mig än mer taggad att få visa upp att jag hör hemma i landslaget inför framtida trupputtagningar.

Detta innebär att Linköping ny har två spelare med i landslaget då omskolade backen Joel Dagman redan var kallad till VM-kval matcherna.

-Jättekul att båda nu finns med i landslaget och jag ser det ett bra betyg för vår väg att utveckla spelare och den innebandy vi vill stå för i föreningen, säger Linköpings tränare och manager Johan Astbrant om de båda adepterna.

Det svenska landslaget åker i dagarna till Slovakiska Nitra för att via kval säkra en plats till VM i Prag i december. Motståndet kanske inte skrämmer jättemycket, utan för Hills manskap handlar det nog mest om att behålla fokus och spela ihop en kommande VM-trupp.

-Det är klart att vi bara ska fixa en VM plats och jag hoppas även få möta Lukas Rezanina i det Slovakiska laget som lirade i Linköping förra säsongen, avslutar Fritzell om motståndet som väntar.

29 januari-4 februari, VM-kval, Nitra, Slovakien Frankrike-Sverige, 31 januari 16.00 Sverige-Tyskland, 2 februari 19.00 Sverige-Slovenien, 3 februari 13.00 Slovakien-Sverige, 4 februari 15.00