03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Vinst borta mot Pixbo - fjärdeplatsen säkrad

10 mars 2019 18:39

Linköping stod i dag för en högklassig bortamatch när man besegrade Pixbo med 5-4. Vinsten betydde att laget säkrade en topp-4 placering vilket ger hemmaplansfördel i det kommande slutspelet.

Pixbo borta är normalt stentuffa matcher och med rutinerade Martin Hovlund på skadelistan spelade Linköping med fyra backar där Filip Samuelsson nu fick chansen under hela matchen tillsammans med Marcus Berglund, Ondrej Nemecek och Oskar Hovlund.

-Det är sjukt bra att vi bara släpper fyra mål borta mot Pixbo med två backar födda 98 och sen Samuelsson som är 00:a, sa tränare Johan Astbrant efter vinsten.

Backar målskyttar i första

Linköping var rejält taggade och inledde målskyttet i Wallenstamshallen. 0-1 Oskar Hovlund och 0-2 från en annan back, Marcus Berglund mitt i första perioden. Pixbo fick in en reducering men Linköping ledde välförtjänt efter första med 2-1.

Psykologiska Linköpingsmål i andra

Mittperioden var ett rejält ställningskrig och målskyttet lossande först efter 14 minuter när Matej Jendrisak utökade till 1-3 och psykologiskt oerhört viktiga 1-4 skickade Max Wahlgren in med endast 40 sekunder kvar av andra.

-Vi följer verkligen vår spelplan under matchen och när vi behöver ändra detaljer i vårt spel så löser vi det också, sa Filip Samuelsson om de två första perioderna.

Viktigt straffmål av Max

Tredje handlade om en forcering från Pixbos sida. Utdelningen kom också. Gustav Fritzell satte 2-4 och Andreas Stefansson 3-4 när åtta minuter spelats och matchen var vidöppen. Linköping slet kopiöst för att stå emot anstormningen och efter en omställning tilldömdes Linköping straff med lite mindre än fyra minuter kvar. Max Wahlgren visade inga nerver när han skickade upp 3-5 i krysset.

Uppoffrande Linköpingsspel i slutet

Pixbo gav självklart inte upp efter 3-5 målet men efter ett oerhört slit av Linköpingsspelarna och storspel av Robin Laakso i målet under slutminuterna lyckades Pixbo endast få in en reducering fram till 4-5.

-Det blir en tuff fight hela vägen och visst blir det lite nervigt i slutet men vi gör det jäkligt bra, sa Linköpings unge back Filip Samuelsson efter matchen.