Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Lyckad Finlandsresa för Linköping

21 augusti 2018 08:33
SSL herr

Linköpings Innebandyherrar är hemkomna från en lyckad weekend i den finska huvudstaden Helsingfors. En resa som inneburit ett fullspäckat schema med teambuilding och där träningsmatcherna betydde en storseger och en förlust efter straffar. Tränare Johan Astbrant fick de svar han ville och med mindre än en månad till SSL-premiären vet han var fokus nu bör läggas.


-Jag är väldigt nöjd med resan där vi har jobbat med teambuilding, taktik, teori och analyser. Den stora fördelen har varit att alla varit med på resan och dessutom kunnat spela och träna, så jag tycker vi har fått ut max av denna resa. Tittar man på matcherna så är jag också på det hela taget nöjd där vi gör fem bra perioder av sex möjliga, säger Johan Astbrant.

Fredagens match mot topplaget EräViikingit blev en riktig fullträff. Vinst med 12-3 (4-1, 3-1, 5-1) i en match där Linköping matchade sina tilltänkta startfemmor med stor framgång. Det blev en sprudlande offensiv och tre tremålsskyttar i Oskar Hovlund, Max Wahlgren och Felix Lanver.

-Vi gör en solid försvarsinsats samtidigt som vi sårar dem rejält i vårat omställningsspel. Vi känns fokuserade och utvilade och det krävs för att göra en topprestation.

Till söndagens tidiga match mot Westend Indians gjorde coach Astbrant några smärre förändringar på målvaktspositionen och i tredjeformationen. Linköping hamnade tidigt i ett underläge och Indians ryckte ifrån till 4-1 i början av mittperioden. Linköping tog upp jakten och när Ondrej Nemecek reducerade till 6-5 i slutsekunderna av 2:a var man på gång. I tredje jagade Linköping en kvittering för fullt och med knappt fyra minuter kvar lyckades Oskar Seth få in 6-6-målet som blev resultatet efter 60 minuters spel. I den efterföljande straffläggningen var dock hemmalaget kyligast och vann därmed med 7-6.

-Jag ser en tendens de senaste säsongerna där vi har svårt att ladda om till match två efter en riktigt bra förstamatch. Jag tror inte det handlar om fysiken utan snarare att vi måste ladda om mentalt och detta är något vi måste förbättra framöver. Indians såg oss i den första matchen och täppte sedan till där Erä hade svårt mot oss. Vi kommer dock i gång efter ett tag och spelar upp oss och jag är ändå relativt nöjd med den matchen, kommenterar Astbrant.

Så fick du de svar du önskade dig från helgen?

-Ja, det tycker jag . Vi ligger väldigt långt framme med tanke på att det bara är augusti och faktum är att vi nu och fram till serien kan börja titta mer på detaljer än helheten och i princip vet jag redan nu hur formationerna kommer att se ut vilket naturligtvis känns väldigt bra.

Några spelare som stack ut och vad var de stora positiva beskeden?

-Jag tittar mycket på hur spelarna orkar ställa om från match till match och där måste jag lyfta fram en ung kille som Filip Samuelsson. Han gör en jättebra första match och när han kommer in lite senare i den andra matchen gör han skillnad och det är jag imponerad av. Tvärtemot finns det några spelare som är lysande i första matchen men inte alls kommer upp i samma nivå till match två. Sen är det väldigt positivt att vår högstanivå är så pass hög när vi är fokuserade.

Nu väntar några veckors träning innan nästa träningsmatch. Vad vill du hinna med till dess?

-Grunderna sitter där så nu kommer vi fokusera på att bli än mer samspelta i formationerna. Något jag också vill att vi blir bättre på är att kunna hantera olika matchscenarion. En match utvecklar sig sällan precis som man tänkt sig och då måste vi alla kunna anpassa oss efter förutsättningarna. Det går inte bara att köra på enligt samma princip match efter match då blir vi för lättlästa, avslutar Johan Astbrant.

Linköping jobbar för en extra träningsmatch till helgen men det är inte klart ännu. Annars återstår två träningsmatcher innan SSL premiären. Lördag 8 september mot Jönköping borta och fredag 14 september hemma mot allsvenska AIK. Seriepremiären är sedan onsdag 19 september borta mot Växjö.

Så här såg Linköpings startuppställning ut mot EräViikingit:

Målvakt: Robin Laakso

1:a formationen:

  • Oskar Hovlund - Ondrej Nemecek
  • Max Wahlgren - Matej Jendrisak - Oskar Seth

2:a formationen:

  • Filip Samuelsson - Anton Karlsson
  • Martin Karlsson - Simon Palmén - Felix Lanver

3:e formationen:

  • Martin Hovlund - Marcus Berglund
  • Fredrik Nyholm - Markus Lindström - Andreas Nordh

På bänken i denna match: Jonas Gustavsson (mv), Andreas Blom (mv), Felix Forslund (b), Emil Lögdberg Fredriksson (b), Yousif Touma (c), Petter Alm (c), Jesper Alm (fw) och Adam Zetterström (fw).

Linköping Innebandy vill också tacka Silja Line för arrangemang i samband med resan.