05 Apr 1 match

Linköping fick sin revansch på Höllviken

13 december 2017 21:44
SSL HERR

Linköping vann i kväll med 9-6 (1-2, 4-1, 4-3) hemma i Sporthallen mot Höllviken i en match där Linköping lyckades växla upp i andra perioden och sedan skaka av sig Höllviken i tredje perioden. Det blev till slut en rätt trygg trepoängare.

Linköping förlorade i höstas borta mot Höllviken och nu var suget efter revansch stort. Och första perioden gick klart på poäng till Linköping men likväl var det gästerna från skåne som var i en 2-1 ledning efter 20 minuter.

I mittperioden kom så Linköping igång och med tre relativt täta mål i början av perioden var ledningen 4-2. Höllviken svarade (4-3) men Oskar Hovlund gav Linköping på nytt en tvåmmålsledning inför tredje.

Höllviken hängde kvar i matchen tack vare en tidig reducering till 5-4 i inledningen av tredje. Men Linköping säsongen 2017/2018 är oftast som starkast i slutperioden. Och med fyra mål under de sista 20 minuterna blev det till slut en välförtjänt hemmaseger med 9-6.

Målen Linköping: Lanver 2, Jendrisak 2, Jesper Alm, O Seth, Marre Karlsson, Oskar Hovlund och Fritzell.

Linköping fortsätter att rada upp vinster och är nu uppe på en tredjeplats i tabellen och jagar duon Storvreta och Falun.

På söndag finns chansen till ytterligare poäng då Pixbo kommer till Sporthallen.