Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Äntligen premiär - Astbrant inför Växjö i morgon

18 september 2018 15:29

I morgon drar äntligen Superligan i gång för Linköpings innebandyherrar. Det startar med bortamöte mot Växjö Vipers i Fortnox Arena vilket på förhand är en av säsongens tuffaste matcher och för vinst gäller det att Linköping levererar på en gång. Men med en finfin försäsong ser det onekligen lovande ut.


Allt ser väldigt bra ut för Linköping Innebandyherrar inför säsongspremiären 2018/2019. SSL:s tränare tror att Linköping blir ett topplag och tippade laget som trea (bara Storvreta och Falun före) dessutom har laget gått som tåget under försäsongen (endast en förlust och det efter straffar på sju spelade träningsmatcher) och utöver det har säsongens stora nyförvärv Max Wahlgren, Simon Palmén och Ondrej Nemecek levererat. Smolket i glädjebägaren är att backklippan och lagkaptenen Anton Karlsson ådrog sig en knäskada för några veckor sedan och därmed missar serieupptakten.

Så hur ser Linköpingscoachen Johan Astbrant på premiären?

-Det ska bli jättekul att nu få spela riktiga matcher där poäng står på spel. Träningsmatcher har ju givetvis sitt syfte men det ger ju en helt annan krydda när vi kommer till seriespel och det ska bli spännande att se var vi står.

Växjö borta i en premiär – tuffare blir det knappast?

-Nej, jag kan faktiskt inte se en tuffare öppning än Växjö borta. Storvreta, Falun och Mullsjö ser jag mer som lag som är lite mer under uppbyggnadsprocess och kanske hade man hellre mött dem nu i början innan de är klara. Av det jag sett på försäsongen så ser Växjö redan färdiga ut och det blir givetvis en jättestor utmaning för oss.

Hur ser du på denna säsongs Växjö jämfört med det lag ni slog ut i kvarten i våras?

-Jag har nog själv tänkt att Växjö skulle få det tufft när en världsmålvakt som Kosonen lämnar, men med tanke på att Kosonen förlorade målvaktskampen mot Laakso i kvarten i våras kanske det ändå var lägligt för Växjö att få in en ny målvakt. Sen har de ju tappat Kjellson men hans spelartyp kanske inte passar optimalt för hur Nordén vill se sitt lag spela med mycket fart. Så dessa tapp kanske inte blir så tunga som jag först tänkt. Samtidigt betyder ju detta att nya spelare nu måste kliva fram och vara stjärnor och där har ju Växjö flera spelare med den potentialen i André Andersson, Markus Jonsson och Ludwig Persson bland annat.

Vad krävs av dina mannar för att det ska bli seger i premiären?

-Det viktigaste är att vi tror på vår spelidé och tror på varandra. Växjö kommer att komma ut med mycket energi och revanschlust så det gäller att vi står upp från början till slut.

Är samtliga dina spelare utom knäskadade Anton Karlsson tillgängliga?

-Ja vi åker med full trupp även om vi fortsatt haft lite förkylningar i laget under senaste tiden.

Efter Växjö väntar hemmapremiär mot JIK på söndag – hur ser du på er säsongsupptakt som helhet?

-Alla lag har ju sina tuffa perioder under seriespelet och vår ser ut att vara de fem-sex sista omgångarna med Storvreta, Falun och Pixbo bland annat. Men att vi möter både Växjö och Mullsjö på bortaplan nu i början är bra för vår utveckling och se var vi står. Det tråkiga med denna säsong är alla uppehåll under hösten. Det blir ju som vi får både en och två små försäsonger till och sen från januari och framåt får vi ett galet matchprogram. Som jag sagt innan så borde inte VM spelas mitt under säsongen, det gör den ju inte i andra sporter.

OK lycka till i Fortnox!

Växjö – Linköping omgång 1 av Svenska Superligan. Onsdag 19 sep klockan 18:30 i Fortnox Arena och du kan följa matchen via SSLplay.se