Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Höllviken borta

8 oktober 2017 09:21
SSL Herr

Linköping kommer till dagens match med två raka vinster. 3-8 borta mot Jönköping följdes upp med en stark 11-7 vinst hemma mot Mullsjö. Linköping ligger i skrivande stund tvåa i serien.


Linköping har dessutom fem av fem vinster mot Höllviken sedan skåningarna tog klivet upp till SSL och det är definitivt ett lag som Linköping gillar att möta. 6-2, 5-1 och 8-1 vinster har det blivit hemma mot Höllviken och 4-8 och 2-14(!) har det blivit när lagen mötts i Halörhallen.

Linköping har välförtjänt fått mycket tid i media efter vändningen senast mot Mullsjö. Vändningen från 5-7 underläge till vinst med 11-7 lämnade få oberörda. Dessutom klättrade Gustav Fritzell upp överst i poängligan med tio poäng (7 mål) på tre matcher. En annan vänsterforward Felix Lanver ligger dessutom på tredjeplats i poängligan med 7 poäng. Nu är serien ung men det var länge sedan Linköping hade spelare så högt i poängligan.

Tränarkommentar Andreas Harnesk inför matchen:

Det viktiga blir att vi bestämmer hur matchen ska spelas. Höllviken är skickliga när de får mycket tid i sitt anfallsspel. Så vi vill försöka spela tight och aggressivt på dem i vårt försvar. För oss är det viktigt att vi blir bättre av den här matchen för att närma oss den absoluta toppen.

Läget i laget:

Det har varit lite småkrassligt i laget under veckan, men jag hoppas att alla är spelklara till matchen, säger Harnesk.

Motståndarkollen Höllviken: Höllviken som nu gör sin tredje SSL-säsong har inte fått någon kanonstart på årets serie. Förlust i skånederbyt mot FCH med 5-3 och sedan stryk även mot Pixbo hemma med 4-7. Nyckeln är som vanligt att få grepp på Höllvikens vassa förstaformation. Och står lagets stjärnsniper Johannes Wilhelmsson fortsatt på noll gjorda mål efter dagens match är mycket vunnet.

Matchen startar kl. 16.00 i Halörhallen och finns att följa via SSLplay.se