Tufft läge efter Telgeförlusten

27 januari 2018 22:16
SSL DAM

Linköping hade en 2-1 ledning efter en period i den så viktiga bortamatchen mot Telge. Men hemmalaget lyckades slingra sig ur greppet och vinna med 4-2 (1-2, 1-0, 2-0) vilket betydde tredje raka Telgevinsten samtidigt som läget för Linköping blev mer utsatt i bottenstriden.

Läget var självklart tufft för Linköping redan innan helgens omgång av damernas SSL. Men bortaförlusten mot bottenkonkurrenten Telge samtidigt som en annan bottenkollega Warberg knep en trepoängare mot Endre gjorde situationen än mer ansträngd. Men faktum kvarstår - hela åtta omgångar återstår och just nu är det fem poäng upp till trygg mark.

Bortamatchen mot Telge blev precis så tight, nervös och oviss som man på förhand anade. Telge tog en tidig ledning redan efter två minuters spel. Men Linköping växte in i matchen och mitt i första perioden kvitterade rättvist Amanda Ljunggren (assist från Caroline Hansen). Med mindre än minuten kvar av perioden tog Linköping dessutom ledningen med 2-1 genom stjärnskottet Alice Lindell (pass från Anna Wiman).

Tyvärr lyckades inte Linköping behålla ledningen så långt in i mittperioden. 2-2 gjorde Telge redan efter en minuts spel. Efter kvitteringen blev matchen tuffare och ordet ”ställningskrig” var synonymt med hur det såg ut i Västergård Arena i Södertälje. Linköping fick en fin chans att gå upp i ledningen mitt i perioden i ett numerärt överläge. Men powerplayspelet resulterade inte och det blev inga fler mål i perioden.

Spelet i tredjeperioden var av förklarliga skäl aningen tillknäppt men det var Telge som fick utdelning mitt i perioden. 3-2 till hemmalaget och läget blev mer akut för Linköping. Nye tränaren Andreas Harnesk prövade time out efter tolv minuter men tyvärr uteblev målen och istället fastställde Telge slutresultatet till 4-2.

Linköpings läge är som sagt utsatt men nu väntar ett uppehåll för VM kval innan Västeråslaget Rönnby väntar hemma i Folkungahallen fredagen den 9 februari. Uppehållet ger en chans för laget att tillsammans med nye coachen Harnesk ta sikte uppåt i tabellen.