Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Linköping klara för slutspel efter seger över jumbon

18 februari 2018 22:50
SSL HERR

Efter kvällens 9-4 (3-2, 3-1. 3-1) vinst hemma mot Team Thorengruppen har Linköping definitivt säkrat en plats i vårens slutspel. Segern gav även laget häng på tredje och fjärdeplatsen i tabellen


När slutsignalen gick i Sporthallen så var det inget snack om att Linköping vunnit rättvist men faktum var att jumbon Thorengruppen stretade mot relativt länge.

Linköping utan sin försvarsrese Anton Karlsson agerade inte helt stabilt inledningsvis. Flera enkla misstag och en hel del okoncentration gav norrlänningarna i Thorengruppen en drömöppning med ledning redan efter en minuts spel. Även fortsättningsvis i första perioden bjöd Linköping gästerna på en hel del och ställningen 3-2 till Linköping efter en period bör hemmalaget vara nöjda med.

I andra perioden gjorde Gustav Fritzell 4-2 men Thorengruppen svarade kort därpå. När Matej Jendrisak ökade på till 5-3 i snäv vinkel med en man mer så bytte Thorengruppen målvakt.

Felix Lanver som innan matchen skrev på ett nytt tvåårskontrakt med Linköping utökade till 6-3 innan andra perioden var slut och efter det trodde man inte att TTG skulle orka komma igen.

Men det dröjde ändå ända till mitt i tredje perioden innan hemmalaget kunde andas ut då Oskar Hovlund snyggt satte 7-3. Efter det var det inte mycket nerv kvar och Linköping gled ifrån till klara 9-4.

De flesta i Linköping har definitivt ett snäpp till att ge men unge backen William Westerdahl var absolut ett utropstecken med både ett vasst defensivt spel och flertalet fina offensiva attacker.

Tack vare vinsten befäster Linköping sin femteplats samtidigt som det nu bara är två poäng upp till Pixbo och Växjö på tredje och fjärdeplatserna. På tur står nu Sirius hemma i Sporthallen nästa söndag.