Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför rond 3 i Sporthallen i kväll

20 mars 2018 12:12
SSL HERR

Kvartsfinalserien mellan Linköping och Växjö är inte helt oväntat jämn. 1-1 i matcher efter att lagen i sina respektive hemmahallar tagit varsin säker vinst så här långt. I kväll klockan 19:00 får Linköping återigen springa in inför hemmapubliken i jakten på en semifinalplats.


Linköping kopplade greppet i matchserien med en säker 6-3 vinst i match 1 i Sporthallen. Linköping spelade väldigt stabilt och gick ifrån till 5-1 i matchen innan Växjö hämtade i kapp något i slutskedet. Match 2 i Fortnox Arena var helt omvänd där Växjö ångade på medan Linköping hade svårt att få ordning på spelet. Smålänningarna hade en 6-1 ledning i början av andra perioden innan Linköping vaknade och vid 7-5 var det ändå viss nerv. Men Växjö var starkast och kunde rusa ifrån till 13-6 i sista perioden.

Så i någon mening börjar vi i kväll om på noll och nu handlar det för Linköping att slå värn om sin hemmaplansfördel.

-I kväll vill jag att vi visar attityd och tar kampen där ute. Vi måste tävla från matchstart om vi ska vinna över Växjö, säger hemmatränaren Johan Astbrant inför aftonens nagelbitare.

Match 1 och 2 hade helt olika karaktär och senast var det två backar som stack ut lite extra. Unge Oskar Hovlund och superrutinerade Eric Björk visade prov på fina offensiva kvaliteter. Även Martin ”Marre” Karlsson visade skills runt Växjömålet samtidigt som Yousif Touma satte sitt första slutspelsmål och Andreas Nordh fixade första slutspelspoängen i Linköpingströjan.

Läget i hemmalaget:

William Westerdahl som saknades senast är återigen spelklar efter en kortare sjukdomsperiod. Jesper Alm saknas alltjämt på grund av benbrott i handen.

Matchstart 19:00 i Linköpings Sporthall – kvartsfinal 3 Linköping vs Växjö