Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Harnesk - Vi kan prestera bättre än de flesta tror

26 januari 2018 15:30
SSL DAM

I morgon möter Linköpings SSL damer Telge borta i en av raden av ”ödesmatcher”. Laget ligger på fjortonde och sista plats i tabellen men man gör det med en ny coach i form av Andreas Harnesk som bara ser möjligheter med sitt nya lag.


Välkommen tillbaka till hetluften – hur mycket har du saknat att coacha ett lag?

-Nu på slutet har suget blivit påtagligt, men det har samtidigt varit extremt nyttigt att vara borta ett tag och reflektera. Jag hade kört på med olika lag under sex års tid.

Få har en så grym koll på dam SSL som du – men nu tar du dig an ett lag som slåss i botten och som inte går för guldet – vad innebär det för dig?

-Jag tycker inte det är så stor skillnad egentligen. Visserligen har jag knappt hunnit fundera, men för mig handlar det främst om att utveckla spelarna och få laget att prestera så bra det går oavsett plats i tabellen. Sen om jag jämför med tiden i IKSU så var jag på slutet nere på en detaljnivå och nu får jag börja om mer från grunderna.

Nu när Souminen (f.d. huvudtränaren) lämnade, så blir du huvudansvarig – hur mycket har du hunnit läsa in dig på Linköpings lag och behov på den här korta tiden?

-Jag har bra koll tycker jag. Dels har jag pratat mycket med ”Stoffe” (Christoffer Souminen) redan innan om laget och sen har jag sett en hel del av Linköpings matcher. Så jag vet förutsättningarna och vad vi behöver jobba med.

Har du någon analys till varför Linköping ligger där man ligger i tabellen?

-Först vill jag säga att Christoffer gjort ett kanonjobb med laget och jag tror främst det handlar om småsaker som behöver justeras. Många matcher har varit jämna men där Linköping till slut inte tagit några poäng.

Och vad vill du då göra för att förändra trenden?

-Jag vill framförallt titta in på de mentala bitarna där vi måste våga mer utan att vara rädda för att misslyckas. Tittar man spelmässigt så vill jag få till en tydlighet i vårt försvars- och målvaktsspel- Alla ska veta vad vi vill göra när vi vinner bollen och ska framåt. När vi fått ordning på det så bygger vi vidare.

Nu har det gått väldigt lite tid men ser du något behov att stärka upp på spelarsidan om möjligt?

-Vi flyttar upp två unga lovande spelare från vårt allsvenska lag. Filippa Bagge och Ida Elofsson är två tjejer som jag tränat på innebandygymnasiet och jag vet att de är målmedvetna, träningsvilliga och snabblärda. Så de två kommer upp till SSL-truppen redan nu.

Det är ruggigt jämnt i tabellen och faktiskt är det ju ”bara” åtta poäng till en slutspelsplats med nio omgångar kvar – vad har du för analys av kampen på nedre halvan av tabellen?

-Jag har valt att inte titta och analysera tabellsituationen för mycket. Jag vill bara fokusera på vad vi kan förbättra i vårt spel, sen vet jag att vi är tillräckligt bra för att kunna slå alla lag som är inblandade i botten just nu.

Hur är läget i laget inför Telge? Är alla klara för spel?

-Vi jobbar för fullt med att få Filippa och Idas övergångar klara. Idas är klar och jag hoppas Filippas blir klar under dagen så hon kan vara med mot Telge. Julia Sidklev Persson hoppas jag också finns med även om hon varit krasslig. Så vi har tre fulla femmor inför morgondagen. På längre sikt är Stina Sjögren på väg tillbaka från studier utomlands och blir då ett bra tillskott för oss.

Just Telge har ju stärkt upp en del i sin trupp efter jul – hur tänker du runt matchen i morgon?

-Telge har en väldigt bra förstafemma och de har gått bra på slutet. Jag tror att de båda förstafemmorna kommer matchas rätt hårt och de som sätter försvaret bäst kommer att vinna.

Nio omgångar kvar och det blir med största sannolikhet en kamp för Linköping – har ni minst två lag bakom er efter 17 mars när grundserien är färdigspelad?

-Jag tror självklart på oss. Linköping är ett lag med väldigt ambitiösa spelare och vi kan prestera bättre än de flesta tror!

Telge – Linköping lördag 27/1 14:00 Västergård Arena A – omgång 18 av SSL dam