Säsongen över - Linköping ute efter 1-4 i matcher mot Dalen

31 mars 2019 18:48

Linköping fick en kanonstart på den femte kvartsfinalen mot Dalen hemma i Sporthallen men Dalen åt sig sakta tillbaka och till slut var det gästerna som var klart starkast och gick vidare till semin med 4-1 i matchserien. Slutresultatet i dag blev 4-7 (3-1, 1-2, 0-4) och därmed har Linköping spelat klart för denna säsong.

Dagens match började på bästa tänkbara sätt. Två tidiga mål av Max Wahlgren och sedan 3-0 efter en kvart på ett backsskott från Oskar Hovlund. Men trots den övertygande inledningen lyckades inte Linköping hålla undan ut Dalen åt sig mer och mer in i matchen.

Ketil gav Dalen vittring

Veteranen och norrmannen Ketil Kronberg var den som gav Dalen vittirng med en backhandknack till 1-3 på en ickechans med mindre än minuten kvar av första perioden.

Mittperioden till Dalen

Första perioden gick klart till hemmalaget men ju län gre matchen gick desto mer fick Dalen att säga till om samtidigt som Linköping uppträdde aningen änglsligt. Mittperioden gick på nytt till Dalen. Adam Zetterström styrde snyggt in 4-2 men Dalen hade smugit närmre och det stod 4-3 efter två spelade perioder.

Jakt från Linköping i tredje

I tredje växlade Dalen upp ytterligare och Linköpingsanfallen blev väldigt korta. 4-3 blev 4-5 efter fem minuter och trots att Linköping föröskte med det mesta efter Dalens ledningsmål så skapades för få farligheter. I stället kunde Dalen i princiop punktera matchen med ett 4-6 mål med 2,5 minuter kvar. Linköping försökte och försökte men i stället fick Dalen punktera med ett måkl i tom bur.

Säsongen över för Linköping

Resultatet blev därmed 4-1 i matcher till Dalen och Linköping fick därmed en lite oväntat tidig semester. Så nu är det bara att snabbt att höja blicken och ta sikte mot säsongen 2019/2020.