Det tog stopp mot Sirius

3 mars 2019 20:06

Fyra raka vinster blev inte fem för Linköping. Ett slutspelsjagande Sirius vann rättvist mot Linköping i IFU Arena med 8-4 (2-2, 1-0, 5-2) sedan Uppsalalaget gått i från i tredje perioden. Glädjande var ändå att Linköping idag definitivt säkrade ytterligare ett slutspel.

Duellen på förhand handlade om Linköpings jakt på en tredjeplats i tabellen medan Sirius mål för ögonen just nu är en åtråvärd slutspelsplats. Med facit i hand verkar det som Sirius mål var det som lockade mest och det var få Linköpingsspelare som kom upp i betyget godkänt denna eftermiddag. Men samtidigt som man förlorade innebar resultaten i dagens övriga matcher att Linköping nu definitivt får spela slutspel även denna säsong.

Linköping började bäst

Det började bra för Linköping. Matej Jendrisak inledde målskyttet i matchen när endast två minuter spelats. Sirius kvitterade visserligen men Max Wahlgren gav Linköping en 2-1 ledning med ett klassiskt Wahlgren avslut när det var fem minuter kvar av perioden. Men efter lite slappt försvarsspel av Linköping kvitterade hemmalaget och ställningen var 2-2 efter en period.

Händelsefattig andraperiod

Mittperioden blev mer av ett ställningskrig där Kevin Söderlings 3-2 blev periodens enda mål.

Sirius ryck x 2 i tredje

Inför tredje kändes matchen vidöppen och med en tidigt Linköpingskvittering hade detta förmodligen blivit en tight tillställning. Men nu var det Sirius som tog tag i taktpinnen. Först kom 4-2 och sedan 5-2 när drygt fem minuter spelats. Oskar Seth reducerade till 5-3 men Sirius svarade direkt med två snabba mål. Och vid ställningen 7-3 mitt i perioden kändes Linköpingspoäng avlägsna.

Fem minuter med 6 mot 5

Linköpingsledningen tog en tidig time-out när fem minuter återstod och satsade allt på ett kort med plockad målvakt. Och ett reduceringsmål tillkom av Martin Karlsson men Sirius var aldrig skakade och i slutsekunderna kunde tremålsskytten Filip Eriksson sätta dit slutresultatet 8-4 i en öde Linköpingsbur.

Nya tag mot Vreta på tisdag

För Linköping gäller det nu snabbt att skaka av sig förlusten och räta på ryggarna inför toppmötet med Storvreta hemma i Sporthallen på tisdag klockan 19:15. Då lär det vara ett revanschsuget Linköping!