Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Oskar Seth förlänger kontraktet med Linköping

4 januari 2018 16:45
SSL HERR

Oskar Seth har gått från klarhet till klarhet den här säsongen och är absolut en av Superligans största överraskningar så här långt. Nu kan vi med glädje meddela att 19-åringen blir kvar i klubben även framöver


Oskar som denna säsong fått och tagit chansen i Linköpings Superligalag väljer nu att skriva nytt kontrakt med klubben.

_-Det var inga funderingar från min sida utan bara att signa kontraktet! Jag trivs jättebra i klubben och det känns som vi har något riktigt spännande på gång,_säger Oskar själv om det nyskrivna avtalet.

Även Linköpingstränaren Johan Astbrant är belåten med att Seth nu säkras inför närmaste framtiden.

-En riktigt spännande förlängning. Oskar förlänger redan nu sitt kontrakt trots att han har ett år kvar på sitt förra kontrakt. Det visar verkligen att han vill spela för Linköping Innebandy och ser föreningen som det självklara valet för att få bäst utveckling framöver.

Seth som har gått hela vägen från Linköpings Innebandygymnasium via några års division 1 spel med Linköping FBC innan han till denna säsong fick chansen att mäta sig med de bästa spelarna i världen i SSL. Hur har det hjälpt dig att du har haft många år med Linköping Innebandy innan du nått målet med spel i Superligan?

-Det känns riktigt coolt att jag nu gått genom hela den så kallade ”trappan” som Linköping satt upp för sina unga spelare. Jag flyttade till Linköping för att nå hela vägen och nu är jag äntligen där.

Du lirar center mellan Felix Lanver och Martin ”Marre” Karlsson i en mycket framgångsrik formation – vad gör er så bra tillsammans?

-Vi tre har som sagt hittat något riktigt bra tillsammans och vi har lyckats producera väldigt mycket mål. Felix gör ju mål på nästan vad som helst och Marre och jag försöker sätta honom i bra lägen även om Marre och jag också får dit en del bollar.

Och det här med centerrollen – är det något du är van vid från innan?

-Nej nej inte alls, jag har spelat vänsterforward under hela min karriär innan. Jag var jäkligt nervös i början då det ju är ett jätteansvar att spela center i världens bästa liga. Men jag tycker jag kommer in i det mer och mer så överlag är jag väldigt nöjd med min och lagets säsong så här långt.

Du har en fysik som du kombinerar med en vass teknik – vad ser du själv som din största styrka som innebandyspelare?

-Jag har ju vuxit en hel del sista åren så visst kan jag spela fysiskt om det krävs. Men jag ser mig som relativt allround spelare med ett bra skott samtidigt som jag gillar att slå sköna passningar.

Laget går också bra med en fjärdeplats – hur ser du på er säsong så här långt?

-Det var väl inte många som trodde på oss inför säsongen och det passar oss att gå in lite som ”underdogs”. Vi gjorde ju en liten nysatsning med många nya spelare och en del unga som flyttades upp till Superligan. Dessutom är det ju fler än jag som bytt position. ”Dagge” (Joel Dagman) är ju omskolad till back bland annat. Så att det gått så bra med tanke på allt nytt tycker jag är starkt av oss.

Vad hoppas du uppnå med laget och för egen del de kommande säsongerna?

-Jag ser en jättepotential i laget och det var därför jag ville stanna. Vi matcher topplagen i serien och jag tror inget lag är speciellt sugna på att möta oss i ett slutspel över sju matcher. Så jag ser inte att det finns något som hindrar oss att ta oss till absoluta toppen de närmaste åren.

Och hur långt tror du laget kan nå denna säsong? Kan ni nå hela vägen?

-Ja, det kan vi. Vi har redan slagit Falun i år som anses vara bästa laget i världen och får vi rätt flow så tror jag absolut det är möjligt. Självklart blir det stentufft men inte omöjligt, säger Oskar.

-Han agerar moget i sitt spel och spelar redan nu på två femmor. Han kommer bli en nyckelspelare för oss i många år om han fortsätter att utvecklas och suga åt sig information, som han redan är bra på, avslutar Astbrant ang Oskar Seth.

Fakta Oskar Seth Ålder: 19 (född 1999) SSL statistik 2017: 19 matcher, 13 poäng (7 mål och 6 assist) Kom till Linköping 2014 från Telge SIBK Moderklubb: Järna SK Hölö Järna IB