Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Jönköping hemma idag 19:00

5 december 2017 07:31
SSL HERR

Linköping möter ikväll nykomlingen Jönköping hemma i Sporthallen. Linköping som senast föll i slutsekunderna borta mot Växjö kommer nu från efter ett välbehövligt miniuppehåll (spelledig helg).


Båda kvällens lag har bra form även om Linköping åkte på en snöplig förlust senast borta mot Växjö med mål i slutsekunderna. Men innan det så radade Linköping upp vinster och självklart är Linköping favoriter inför kvällens E4:a derby. Vinst ikväll för Linköping och man tar upp jakten på topptrion i tabellen. Förlust och JIK närmar sig betänkligt.

-Vi gör 40 bra minuter mot Växjö detta trots en svag inledning och en del spelare borta, vilket gör prestationen ännu starkare. Dock gäller det att göra de små detaljerna ännu bättre framöver, säger Linköpings tränare Johan Astbrant.

Läget i laget Linköping:

Senast mot Växjö blev det lite rörigt i formationerna då både Eric Björk och Gustav Fritzell fick lämna återbud strax innan match. Inför matchen ikväll skall dock alla spelare finnas tillgängliga.

Motståndarkollen JIK:

Jönköping på bortaplan i början av serien blev en relativt enkel seger för Linköping (8-3). Men efter den risiga starten har JIK höjt sig avsevärt och nu nosar man mer på en slutspelsplats än vad man är indragen i bottenstriden. Så det är helt klart ett annat självförtroende i det Jönköping som nu kommer till spel. Anförda av kaptenen Richard Hessmer så var "unga" JIK dessutom riktigt nära att slå ärkerivalen Mullsjö i förra omgången.

-Jönköping har växt in i SSL och spelar en attraktiv innebandy för att vara nykomlingar. De har bra ledarkompetens vilket gör dem luriga i anfallsspelet. Samtidigt har de fått ordning på sitt försvarsspel vilket hjälpt målvakterna att höja sin kvalitet. Viktigast i kväll är att vi ser upp med JIK:s omställningar och höjer tempot från början av matchen, säger Astbrant om kvällens motståndare.

Linköping vs Jönköping - Matchstart 19:00 Linköpings Sporthall (omgång 16 av Superligan)

Notera 1: HTH Kök som är kvällens matchvärd bjuder de första 100 personerna som kommer till Sporthallen på fri entré. Insläpp från 18:00.

Notera 2: Felix Lanver och Martin ”Marre” Karlsson hade fint samspel senast så höll ögonen på denna duo ikväll.

Notera 3: Andreas Nordh som kom till Linköping från JIK inför säsongen är säkerligen sugen att göra mål på sina gamla lagkompisar.