Jönköping och Mullsjö väntar i veckan

26 september 2017 10:48
SSL Herr

Söndagens 4-7 förlust i SSL-premiären mot ett duktigt Växjö är redan glömd. Denna vecka innebär nya chanser till vinster då Linköping möter nykomlingen Jönköping IK borta på torsdag och sedan Mullsjö AIS hemma på söndag 16:00.


Linköpings innebandyherrar fick ingen flygande start på årets Superligaspel. Växjö, SM-finalist i våras och med en storspelande världsmålvakt i Eero Kosonen blev för svåra för Linköping. Hemmalaget började trögt men spelade upp sig rejält och med lite mer tur och skicklighet i avsluten hade inte Linköpingspoäng varit helt omöjligt.

Nu tittar vi framåt och denna vecka möter Linköping först nykomlingen Jönköping IK borta på torsdag 28/10. JIK tippas få det tufft i årets SSL då man satsar på ett väldigt ungt och i Superligan orutinerat lag. Premiärmatchen mot Mullsjö borta indikerade även detta då JIK hamnade under med 5-0 och 7-1 i mittperioden innan man snyggade till siffrorna till 9-6 i slutperioden.

söndag 1/10 är det så chans till hemmarevansch. Då kommer nyss nämnda Mullsjö till Sporthallen (matchstart 16:00). Mullsjö var ju laget som i kvartsfinalen spelade bort Linköping från chansen till en tredje raka SM-final i våras. Men Linköping vann så sent som för lite mer än vecka sedan mot Mais i en träningsmatch i Sporthallen (4-3). Så att räkna inte med något annat än en ny tät match mellan lagen.

Torsdag 28/10 19:00 - Jönköping IK -Linköping - IBK Jönköpings Idrottshus

Söndag 1/10 16:00 - Linköping IBK - Mullsjö AIS - Linköpings Sporthall