Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Örebro borta kl 15:30 idag

18 november 2017 11:52
SSL HERR

Nu är det tätt med SSL-matcher och idag åker Linköping till Örebro för möte med nykomlingen. Matchen går även på TV och kan följas på TV4 Sport. Matchstart redan 15:30.


Linköping kommer från ett hemmamöte med Storvreta där det till slut blev en poäng (övertidsförlust), men där Linköping verkligen utmanade guldkandidaten ända in till slutet. Tränaren Johan Astbrant vaskade om rejält i formationerna inför Storvretamatchen och har indikerar att han kan göra samma sak mot Örebro, då mötet med nykomlingen blir av en hela annan karaktär. -Vi har några olika varianter att använda oss av beroende på vilket lag vi möter, så det blir ändringar mot Örebro jämfört med Storvreta, säger Astbrant.

Gustav Fritzell fortsätter att hitta målet och är bäste målskytt i hela Superligan med 15 baljor på 10 matcher. Många Linköpingsspelare visade upp ett bra spel mot Storvreta där det var extra kul att se unga duon Oskar Seth och Oskar Hovlund ta för sig rejält och helt respektlöst.

-Vi har ju inget bra mönster där segrar har följts av en förlust och jag tror det har lite med ödmjukheten inför uppgiften att göra. Vi måste vara på tå i dag för att kunna besegra Örebro. Alla matcher som nykomling är som en final och nu när det är TV-match lär de vara extra motiverade precis som vi, kommenterar Linköpingstränaren dagens kamp mot Örebro.

Läget i laget (Linköping):

Linköping åker till Närke med samma trupp som senast mot Storvreta vilket betyder att Jesper Alm fortsatt är borta p.g.a. skada.

Motståndarkollen Örebro:

Örebro förlorade senast borta mot Växjö i en match där man hade 2-2 efter en period men där man sedan blev nollade av Växjö i de avslutande två perioderna (7-2 till slut). Örebro som nykomling har skrapat ihop 13 poäng så här långt, vilket verkligen är godkänt. Problemet för närkingarna är att nästan alla poäng kom i inledningen av serien och nu i slutet har det varit betydligt tyngre. Poängstarka Simon Jirebeck (18 poäng) och Marcus Ekengren (16 p) har till denna säsong fått draghjälp av f.d. Faluspelaren Simon Palmén i offensiven. Dessa tre bör Linköping hålla ett öga på. Även centerjätten och mångfaldige landslagsmannen Joel Kanebjörk återfinns ju nuförtiden i Örebro.

Matchstart I Örebro Idrottshus kl 15:30 och följ matchen på TV4 Sport.