05 Apr 1 match

Enkel Linköpingsvinst mot AIK inför premiären

17 september 2018 11:30
SSLherr

Linköping avslutade försäsongen med ytterligare en träningsmatchvinst. Fredagsmatchen i Sporthallen var i princip avgjord efter en period då Linköping var i en 6-1 ledning. Allsvenska AIK gaskade dock upp sig och snyggade till siffrorna till 9-5 (6-1, 1-2, 2-2).

Linköpingstränaren Johan Astbrant har lyft bristen på de riktigt tuffa testerna för sitt lag inför onsdagens seriepremiär borta mot Växjö. Fredagskvällens träningsmatch mot AIK satte tyvärr inte Linköping på något större prov.

Allsvenska AIK som blev försenade till matchen (trafikproblem) fick en tuff start efter en kort uppvärmning och uttrycket "spelarna verkade sitta kvar i bussen" kändes relevant.

Linköping gasade på och redan efter sju minuter stod det 4-0 på tavlan och innan första 20 hade passerat så var ledningen solklara 6-1.

I de två följande perioderna kom AIK i gång något bättre samtidigt som Linköping hade svårt att att hitta samma glöd som i inledningen.

Mål Linköping: Yousif Touma 2, Adam Zetterström 2, Fredrik Nyholm, Max Wahlgren, Martin Hovlund, Oskar Hovlund, Oskar Seth.

På onsdag smäller det. Då möter Linköping Växjö på bortaplan i Superligapremiären. Hemmapremiären är sedan mot Jönköping på söndag kl 17:00.