Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Premiär - Felix Lanver inför Växjö i kväll

19 september 2018 09:27

Felix Lanvers fjolårssäsong var magnifik. Vänsterforwardens 43 mål i grundserie och slutspel matchades enbart av Faluns målmaskin Galante-Carlström (57 mål) och Storvretas Albin Sjögren (44 mål). Kan 21-årige Lanver upprepa eller förbättra denna målkavalkad kommande säsong och hur ser han på kvällens premiär mot Växjö, ett lag som han var med att skicka ut ur slutspelet i våras?


Växjö i kväll – hur redo är du och laget för den uppgiften?

-Det känns som både jag och laget är helt redo inför kvällen. Det har varit en lång försäsong och nu får vi vår belöning med matcher med rejäl hetta och kamp om poäng. Så det ska bli riktigt kul att äntligen drar i gång!

Ni knäckte Vipers förra säsongen i kvartsfinalen – tror du att ni fixar vinst även i kväll?

-Ja, jag tror vi vinner i kväll. Växjö lär komma ut och köra 110% och de var nog rätt nöjda att få oss hemma i premiären med tanke på slutspelet i våras. Men vi har bra go i laget och det är en skön bortamatch för oss även om det såklart blir tufft.

Hur har försäsongen annars sett ut för dig personligen?

-Lite upp och ned som det oftast är på försäsongen, men överlag är jag nöjd med vad vi har presterat. Vi har inte förlorat någon träningsmatch under ordinarie tid och segrar är alltid bra för självförtroendet både för mig själv och laget.

Förra säsongen var makalös för din del med otroliga 43 mål i SSL – hur ser du på den?

-Ja min förra säsong är bra att ha med sig som motivation och en morot för att bli ännu bättre den här säsongen. Jag vill vara en spelare som gör skillnad och om mina mål kan bidra till att vi når ännu längre med laget är jag nöjd.

Känner du att du har fått för lite ”cred” för det du ändå gjorde förra säsongen om man jämför med andra utpräglade målskyttar som inte nådde upp till din nivå i målprotokollet?

-Nej, inte alls. Jag har fått jättemycket uppskattning både från laget och kompisar. Jag spelar ju enbart för att laget skall vinna och det är alltid prio 1. Om jag gör tio mål färre men laget går bättre så betyder det mer, det är det mindsetet jag går in till säsongen med.

Hur ser du på kommande säsong – finns det möjlighet för dig att leverera på samma nivå eller ännu bättre?

-Det känns som alla förutsättningar finns. Laget känns ännu bättre denna säsong så visst kan jag ta ytterligare ett steg tillsammans med laget.

Vad ska till för att du ska blandas in i kommande landslagsdiskussioner?

-Landslagsspel är självklart ett av mina mål men det är inte mitt huvudfokus i nuläget. Jag fokuserar på att alltid ge 100% och hjälpa laget till framgång. Jag kan ju inte påverka uttagningen utan det handlar om att hela tiden prestera på topp och sen är det bara att hålla tummarna att jag någon gång får chansen.

Tack och lycka till i kväll i Fortnox Arena!

Växjö – Linköping. Matchstart klockan 18:30 i Fortnox Arena och du kan följa matchen via SSLplay.se