Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Storvreta kl 18:30 i kväll

15 november 2017 08:40
SSL HERR

I kväll bjuds Linköpingspubliken på en väldigt intressant Superligamatch. Storvreta med f.d. Linköpingsspelaren Tobias Gustafsson kommer till Sporthallen. Matchstart 18:30!


-Det kommer bli en rolig match med många mål. Vi möter ett fantastiskt bra lag där deras backuppsättning är bland det bästa ett klubblag någonsin ställt på plan. Men vi har extremt mycket talang i laget och för oss blir denna match en härlig utmaning, kommenterar Linköpingscoachen Johan Astbrant kvällens fight.

Båda lagen fick en bra start efter landslagsuppehållet. Linköping vann mot Sirius med utklassningssiffrorna 4-11 efter en supervändning med tio raka mål. Storvreta gick ifrån Jönköping till 0-8 en bit in i andra perioden innan JIK tilläts snygga till siffrorna till 6-10. Så det är två lag i bra form som möts.

Intressant så klart att se om Linköping låter målvakten Jonas Gustafsson stå mot sina gamla klubbkamrater (Jonas kom ju från Storvreta till denna säsong) eller om Robin Laakso som gjorde en bra match senast fortsätter i buren.

Linköping har under senare år trivts helt OK mot Storvreta och förra säsongen blev det en vinst borta och förlust efter övertid på hemmaplan mot Vreta. För vissa sitter dock SM-finalen 2016 kvar på näthinnan där Storvreta vann med uddamålet mot Linköping.

Läget i laget (Linköping):

Linköpings landslagsman Gustav Fritzell är osäker till spel och kommer att testas under dagen för att se om han är spelklar. Jesper Alm saknas fortsatt p.g.a. skada, men Jesper närmar sig spel.

Många Linköpingsspelare fick bra utdelning mot Sirius senast. Inte minst Martin ”Marre” Karlsson som gjorde hela fem poäng och samarbetet med Felix Lanver var väldigt vägvinnande. Får vi se en fortsättning ikväll? Kul också att målskyttet sprids än mer. Både nyförvärvet Andreas Nordh och Yousif Touma gjorde sina första SSL mål i Linköping senast och nu har Linköping redan 15 olika målskyttar i årets SSL.

Motståndarkollen Storvreta:

Storvreta är fortsatt obesegrade under full tid men Linköping har absolut möjlighet att ändra på denna statistik ikväll. Storvreta vimlar av världsspelare där f.d. Linköpingsspelaren Tobias Gustafsson är en av dem. För många blir det säkert ovant att se Tobbe med 150 tävlingsmatcher och 123 poäng i Linköpingströjan med en örn på bröstet i kväll. Valdemar Ahlroth (ny från Växjö) är just nu bäste poängplockare med 16 poäng hos Storvreta. Tunga avbräck är såklart Alexander Rudd (skadad och dessutom avstängd av klubben p.g.a. rattonykterhet) och Jimmie Pettersson (nyckelben av efter match mot Växjö och Roos).

-Storvreta står för en snabb kontringsinnebandy, så för oss gäller det att avsluta anfall och inte tappa boll runt mittplan, avslutar Astbrant.