Viktig trepoängare mot JIK

23 januari 2019 21:48

Linköping visade moral och vilja när man i kväll besegrade Jönköping med 6-4 (3-3, 1-0, 2-1) hemma i Sporthallen. Vinsten var betydelsefull efter några svaga matcher och de tre poängen tog laget upp på en fjärdeplats i tabellen.

Det syntes redan i första perioden att detta var en match där Linköping inte ville tappa poäng. Alla spelare visade vägen med bra attityd och ingen vek sig i närkampsspelet vilket skulle fälla avgörandet. Det var en match där JIK vägrade släppa greppet trots stort spelövertag för hemmalaget.

Tre snabba för ett taggat Linköping

Första perioden bjöd på mer öppen innebandy än brukligt. JIK tog visserligen ledningen med 0-1 men det var en sargduell (!) som blev vändningen för hemmalaget. JIK ville ha frislag men istället kunde Adam Zetterström ta hand om bollen och iskallt vänta ut målvakten och placera in 1-1. Av bara farten gjorde Simon Palmén 2-1 och bara lite mer än tre minuter efter första Linköpingsmålet gjorde kvällens härförare Matej Jendrisak 3-1. Där och då kändes Linköping väldigt heta och mer mål kunde mycket väl ha följt. Men istället var det Jönköping som fick sista ordet och inte bara en gång utan två efter lite slarv i Linköpings uppspel. 3-3 efter en spelad period.

Andra klart i Linköpings favör

Mittperioden gick klart på poäng till Linköping. Den hetta och beslutsamhet som många efterlyst hos Linköping syntes nu tydligt. Inte minst Matej Jendrisak var inblandad i mycket som hände på planen. Dock så dröjde det innan det blev utdelning. Då var det en annan het spelare, Martin Hovlund som gav Linköping ledningen med 4-3. Perioden bjöd inte på fler mål men i slutet av perioden kom JIK upp lite mer och fick även avsluta med ett powerplay. Men boxpalyspelet av Linköping var urstarkt och man ägde faktiskt mer boll än Jönköping under tvåminutaren med en man mindre.

Powerplaymål av Lanver blev det avgörande

Linköping fick en fin start på tredje. Oskar Seth gjorde 5-3 redan efter en och en halv minuts spel. Men JIK svarade igen med 5-4 och matchen var vidöppen även om Linköping fortsatte att vara spelförande. Viktiga 6-4 kom i powerplay när Simon Palmén flipppade fram bollen till Felix Lanver som distinkt direktsköt in sexan när 8:52 spelats. Jönköping skapade en del chanser efter detta, men målvakt Robin Laakso räddade vasst flera gånger om. Det blev inga fler mål och JIK lyckades inte skapa den där riktiga pressen i slutet och Linköpingsspelarna var mer lättade än glada när slutsignalen ljöd.

Mais borta är ingen omöjlighet

På tur står en tuff bortmatch mot Mullsjö på söndag men tack vare segern i kväll och sättet den tillkom på så känns det klart hoppfullt inför matchen i Nyhemshallen.