Andreas Harnesk och Linköping Innebandy går skilda vägar

30 oktober 2017 18:39
SSL HERR

Andreas Harnesk slutar med omedelbar verkan som chefstränare för Linköping Innebandys herrlag i Svenska Superligan. Efter ett beslut i samförstånd så har parterna enats om att gå skilda vägar.


-Andreas är en ytterst kompetent tränare som har kommit in i föreningen på ett bra sätt där han utvecklat lag och individ på ett positivt sätt. Dessvärre har vi inte fått ut det vi vill av samarbetet och vi har inte utökat kapaciteten i den utsträckning vi önskat. Att vi nu väljer att gå skilda vägar är ett beslut vi tagit gemensamt med Andreas, säger klubbens Team Manager Johan Fredriksson.

Kommentar från Andreas Harnesk:

-Naturligtvis hade jag helst velat fortsätta arbetet då jag anser att det finns fantastiska människor i laget och föreningen. Samtidigt så känner jag att vi hamnat i en ohållbar situation då vi inte har en samsyn i arbetet. Därför tycker jag det är bäst för båda parter att avbryta vårt samarbete. Förhoppningsvis kan den grund vi lagt så här långt bidra till framgång och jag önskar laget lycka till framöver.

Andreas Harnesk som kom från damernas guldlag IKSU inför denna säsong kommer nu att ersättas av f.d. huvudtränaren Johan Astbrant som agerat matchcoach så här långt under säsongen.

-Ja, Johan Astbrant kommer att vara den som leder laget säsongen ut, kommenterar Fredriksson vidare.

Linköping Innebandy vill tacka Andreas Harnesk för tiden i klubben och önskar lycka till med framtida uppdrag.