Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Mardrömsstart och storförlust i premiären

19 september 2018 20:24

Linköping fick en riktigt tung start på årets Superliga. Förlust i premiären med 9-1 (4-0, 2-1, 3-0) mot ett tidigt formtoppat Växjö. Trots utklassningssiffrorna så var resultatet ändå i underkant då Linköping aldrig lyfte under 60 minuter. Den enda trösten med den skrala insatsen är att allt bara kan bli bättre framöver och att formtoppen skall komma till våren.


Säsongens första 20 minuter vill nog alla Linköpings supportrar (och spelare) glömma. Baklängesmål efter blott sju sekunder och innan fem minuter var avverkat så hade Växjö gjort 3-0. Samtidigt som Växjöspelarna var suppertaggade och spelade med helplanspress var Linköping yrvakna och misstagen var svåra att hålla koll på. Visst hade Linköping en del chanser att reducera men innan perioden vara över hade Växjö utökat till 4-0 och det var ändå smickrande siffror för Linköping…

I andra perioden avtog Växjöstormen en aning men Linköping hade fortsatt svårt att få kontroll på boll, spel och matchbild. Max Wahlgrens reducering till 4-1 i powerplay efter knappt sju minuter i gav en gnutta hopp, men Växjö svarade genast med ett 5-1 mål efter fint diagonalspel. Växjö hann även med 6-1 innan perioden var över.

Sista perioden blev en ren transportsträcka och hade mycket försäsongskänsla över sig utan vare sig närkamper eller glöd. Växjö hann dock med att lirka dit ytterligare tre mål innan tillställningen var över.

Nu väntar några dagar av självransakan innan ett revanschsuget Linköping tar sig an Jönköping på söndag hemma i Sporthallen.