Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Höllviken borta i kväll 19:00

16 januari 2018 09:05
SSL HERR

Linköping stod för en urstark hemmamatch senast mot Mullsjö (vinst 3-2) och i dag är siktet inställt på en ny trepoängare borta mot Höllviken. Johannes Jokinen har lämnat laget och det är dessutom några småskavanker som stör.


Linköping trivs mot förra säsongens kvartsfinalmotståndare Mullsjö denna säsong. I söndags kom tredje raka vinsten mot västgötarna inför förbundskapten Mikael Hill som var på plats och bl.a kollade in nyuttagne Joel Dagman.

Tio matcher återstår och matcherna kommer nu extremt tätt vilket kräver snabb omladdning och en fräsch och bred trupp. Linköping har nu siktet inställt på att behålla en topp fyra placering i tabellen vilket ger hemmaplansfördel och möjligheten att få välja motstånd (om man slutar trea eller bättre).

Felix Lanver fortsätter att ösa in mål, rookien Oskar Seth trummar på och tränaren Johan Astbrant har ett ”lyxproblem” med två högklassiga målvakter - Jonas Gustafsson och Robin Laakso att välja på.

Läget i laget: Johannes Jokinen har lämnat Linköping och skrivit på för allsvenska FBC Kalmarsund. Jokinen debuterar redan i kväll för sitt nya lag. Noterbart är att Adam ”Z” Zetterström sedan en tid är utlånad till Onyx (också i allsvenskan södra) på dubbellicens. ”Z” stod för tre assist för Onyx i viktiga bortavinsten mot Skoghall i helgen. Några småskavanker i laget på backarna Martin Hovlund (krasslig) och Eric Björk (ljumskar). Får se om de spelar ikväll.

Tidigare möten denna säsong: 1-1 i matcher. Första mötet i Halörhallen i oktober slutade 5-4 till Höllviken sedan Linköping hade en svag period i andra perioden (tre insläppta på fyra minuter). Hemmamatchen på luciadagen var ett målkalas där Linköping vann med 9-6 och då Linköping grundlade vinsten i mittperioden då man vann med 4-1. Matej Jendrisak är bäste målskytt med totalt tre mål i dessa båda möten.

Motståndarkollen Höllviken: Höllviken stod över förra omgången och innan det blev det förlust i prestigefyllda skånederbyt mot Helsingborg. Men Höllviken har gjort det riktigt bra den här säsongen och innan derbyt blev det två säkra segrar hemma mot Pixbo och Mullsjö vilket visar på klass. Höllviken har gjort det så bra att man nu är närmre en slutspelsplats (sex poäng dit) än nedflyttningsplats (7 poäng ned till AIK på 13:e plats). Poängmässigt ligger Johannes Wilhelmsson och Christoffer Andersson i topp med 41 poäng var för skåningarna. Utropstecknet denna säsong är helt klart Andersson även om han visade klass redan förra säsongen. Den gänglige 21-åringen har öst in poäng och visat sig svårstoppad för de flesta lagen. Dock har han gått mållös från bägge mötena med Linköping…

Höllviken-Linköping - Matchstart 19:00 Halörhallen (omgång 25 av Superligan)